Centrumgebied

Impressie Centrumgebied 3D

Het woon- en winkelcomplex De Gentiaan aan het Piusplein en de Kastanjelaan zullen plaatsmaken voor een compleet nieuw centrum, waar – samen met de Piushof – wonen, ondernemen en ontmoeten samen zullen komen.

De gemeente en Stadlander presenteerden in 2015 al hun visie voor de ontwikkeling van het centrumgebied. Daarin was onder meer opgenomen dat het Piusplein autovrij wordt. Een doorsteek door het huidige woon- en winkelcomplex De Gentiaan zou zorgen voor een goede verbinding tussen het Piusplein en een nieuwe parkeerplaats achter De Gentiaan.

De Gentiaan
Vanuit die uitgangspunten heeft Stadlander haar plannen verder uitgewerkt. In de zomer van 2017 bleek echter dat de balkons en galerijen van De Gentiaan niet meer voldoen aan de huidige eisen. Daardoor pakten de kosten voor renovatie flink hoger uit. Daarom heeft Stadlander het voornemen om het verouderde complex te vervangen voor een nieuw en toekomstbestendig woon- en winkelcomplex. 


Een ingrijpende ontwikkeling, niet in de minste plaats voor de huidige huurders van De Gentiaan. 
De uitstroom van huurders en de daaropvolgende sloop gebeurt in twee fasen. Het sociaal plan voor de eerste fase, zijde aan het Piusplein, is in augustus 2018 van start gegaan en loopt tot eind januari 2020. De tweede fase betreft de zijde aan de Kastanjelaan. Het sociaal plan voor deze fase gaat in op 1 februari 2020.

Herontwikkeling
De voorbereidingen voor de herontwikkeling van De Gentiaan zijn inmiddels gestart. Stadlander werkt daarvoor samen met Rialto Vastgoedontwikkeling. Uitgangspunt is een levendig centrum met een diversiteit aan winkels, dienstverlening en horeca, een nieuwe AK Markt en een gevarieerd woonaanbod met appartementen in de socialehuur-, vrijehuur- en koopsector.

Piushof
In het nieuwe centrum is ook een rol weggelegd voor de Piushof. Een gedeelte van de begane grond en eerste verdieping wordt momenteel tijdelijk verhuurd, zodat straks ruimte ontstaat om dit deel van het gebouw met nieuwe functie te vullen. Voor het andere gedeelte van de begane grond en de eerste verdieping loopt momenteel ook een sociaal plan. Dit eindigt eveneens in januari 2020. In september verscheen er een speciale editie van de WIJkrant met alle details over het nieuwe centrum.

 

Stadlander

Rooseveltlaan 150, 4624 DE Bergen op Zoom
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  088 562 6000
 www.stadlander.nl

Gemeente Bergen op Zoom

Jacob Obrechtlaan 4, 4611 AR Bergen op Zoom
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  140 164
 www.bergenopzoom.nl